Alp Rulman

Alp Rulman Sektöründe 25 yıllık deneyim, bilgi ve birikimleriyle müşterilerinin her türlü beklenti ve taleplerini karışlayan İzmir’in önde gelen rulman ithalat ve dağıtıcı firmalarından birisidir.
Her türlü endüstriyel ve otomotiv rulman ihtiyacınız Alp Rulman firması olarak uygun fiyat politikası dahilinde gereken desteği vermeye hazırdır.

icon_widget_image Pazartesi - Cumartesi : 09:00 - 18:00 icon_widget_image Mersinli Mah. 2830 SOKAK 1.Sanayi Sitesi No: 24/2D 35170 Konak/İzmir Türkiye icon_widget_image 0232 335 12 15 icon_widget_image info@alprulman.com

NEDEN BİZ?

Service
ALP RULMAN

Uygun Fiyat

ALP RULMAN

Kaliteli Ürün

ALP RULMAN

Teknik Destek

ALP RULMAN

Garanti

ALP RULMAN

Geniş stok
Uygun fiyat
Profesyonel ekip

Alp Rulman Sektöründe 25 yıllık deneyim, bilgi ve birikimleriyle müşterilerinin her türlü beklenti ve taleplerini karışlayan İzmir'in önde gelen rulman ithalat ve dağıtıcı firmalarından birisidir.
Her türlü endüstriyel ve otomotiv rulman ihtiyacınız Alp Rulman firması olarak uygun fiyat politikası dahilinde gereken desteği vermeye hazırdır.

Alp RULMAN

RULMAN KODLAMA

Dünyada üretilen ve kullanılan rulmanların çeşitliliği düşünüldüğünde (100.000’den fazla çeşit) kodlamada hata yapılmaması için rulmanlar belli bir sisteme göre kodlanmıştır. Bu sisteme göre her bir rulmanın kendine ait bir kodu vardır. Rulman kodunu oluşturan kriterler: 1. Rulman tipi 2. Rulman boyutları 3. Rulman toleransları 4. Rulman boşluğu 5. Diğer teknik özelliklerdir.

ÜRÜN GRUPLARI

ÜRÜNLER

alp rulman

İğne makaralı rulman, Eksenel Bilyalı rulman, Eğik Bilyalı Rulman, Oynak Makaralı Rulman

ALP RULMAN

V Kayışlar, Zaman Kayışları, CNC Tezgah Kayışları

ALP RULMAN

Zincirler ve Dişliler

Rulman nedir?

Rulmanın temel görevi, aralarında relatif dönme hareketi olan iki eleman arasında sürtünmeyi minimuma indirmek ve sorunsuz yük aktarımını sağlamaktır. Rulman dönen her mekanizmanın elemanıdır.

Kullanım Alanları

Ürünlerin başlıca kullanım alanları; cam sanayi, makine imalat, konveyör taşıma ekipmanları, çimento, demir çelik, gıda, kağıt ve ağaç işleme sektörlerinin yanı sıra dolum, kereste ve ambalaj sanayileri olup her türlü sanayi tipi makina yedek parçası olarak kullanılmaktadır.

Rulman Kullanımı

Gürültü azaltmak, absorbe etmek ve iyi bir sızdırmazlık için plastik kafesli rulmanlar kullanılır. Metal kapaklar iyi sızdırmaz değildir, yüksek sıcaklıkta çalışıorsa metal kapaklı rulman kullanılır. Standart plastik kapaklı rulmanlarda plastik malzemesi Nitril kauçuktur. Plastik kapak, iç bileziğin üst kısmına dokunur ve sızdırmazlık sağlar, metal kapak ise dokunmaz. 

BLOG

Latest